ISS & Soupalicious doneren samen 1 miljoen kommen soep aan de voedselbank

Prachtige primeur: ISS & Soupalicious gaan 1 miljoen kommen soep doneren aan de Nederlandse voedselbanken. Zijn we zo blij mee! Grappig, terwijl ik schrijf popt spontaan het liedje Happy op in mijn hoofd, van Pharrel Williams 😉

Veel dank aan alle medewerkers van cateraar ISS Facility Services en met name aan Marc Nieuwmeijer en Jerry van Ulden 🇳🇱. Op naar een prachtige sociale samenwerking!

#ISSFacilityservices #VBN #voedselbanken #oneforone #buythechange #voedselverspilling

ISS Nederland

ISS NederlandISS Nederland15.317 volgers15.317 volgers8 u • 8 u •

𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗼𝗲𝗻 𝗸𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻 𝘀𝗼𝗲𝗽 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗩𝗼𝗲𝗱𝘀𝗲𝗹𝗯𝗮𝗻𝗸𝗲𝗻 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱

ISS Nederland is een unieke samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Vice-voorzitter van Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, Tom Hillemans, is heel blij met de extra soepen. ‘Dit is een geweldige doorbraak voor klanten van de voedselbanken. Als voedselbanken kampen we met een groot gebrek aan voedsel voor een groeiend aantal klanten. Wekelijks helpen we 120.000 mensen. De laatste maanden was er een groei van 30 procent. Soupalicious doneert heel gezonde soepen en deze miljoen extra kommen zijn echt heel belangrijk voor ons en dus meer dan welkom.’

De soepen worden bereid met hoogwaardige reststromen waardoor er jaarlijks ook vele duizenden kilo’s goed voedsel van vernietiging worden gered. Aangezien elke vernietigde kilo reststromen 1 kilo CO2-uitstoot oplevert, wordt hiermee heel veel CO2-uitstoot voorkomen.

Lees nu het persbericht op de website >> https://lnkd.in/eJc-g4jm